11 Aralık 2012

Barzo Nedir? Kimlere Barzo denir?

Barzo'nun kelime kökeni Biagio Barzotti'den gelmektedir. Bu amca çooookk eski zamanlarda İtalya'da yaşayan bir mozaik sanatçısıdır.

Bir gün beş arkadaş Taksim'e içmeye giderler. Bir kaç bira içtikten sonra ressamlardan sanatçılardan falan konuşmaya başlarlar. Muhabbet ilerledikçe biranın da etkisiyle boka sarmaya başlar ve Leonardo Da Vinci'lerin, Mozart'ların da sıçıp, işediğinden, apış arasını havalandırıp, kadınların olup olmadık yerlerine boşalabildiklerinden bahsedilir. Son bahsedilen sanatçı ise Biagio Barzotti'dir. Gereksiz bir şekilde bu sanatçıları kendilerine yakın hissetmek için böyle saçma sapan şeyler konuşmaktadırlar. 

Muhabbetin sonlarına doğru ise grubun komik olan adamı bir diğerine "Ulan barzotti harbi kıza kafa mı attın?" diye sorunca -barzotti- kelimesi ortalıkta yayılmaya başlar. Sonrasında ise zaman aşımına uğrayarak bir kaç harfini kaybeder ve BARZO olur.

Barzo'nun şuan ki anlamı ise kro, öküz, görgüsüz değildir. Barzo'nun anlamı zamanla bir takım gerizekalı ve mizah anlayışı götüne kaçmış kişiler tarafından çarpıtılmaktadır.

Barzo'nun daha doğrusu Barzo kişinin tanımı şudur:

-Doğaldır, evde nasılsa dışarıda da toplumu rahatsız etmeyecek derecede öyledir.
-Çok kasıntı bir ortam yoksa küfrü ağzından düşürmez.
-Güzel kalça, göğüs gördüğünde döner bakar, bakmamış gibi davranmaz.
-Kadına kıza laf atmaz. Çünkü kendininkine atıldımı adamın amına koyar.
-Romantiktir, iyi sevişir. İyi sevişemese bile iyi sevişmiş gibi bir havaya girer karşı tarafa iyi seviştiğini düşündürür.
-Hiç beklenilmediği anda kadınına on şairin bir araya gelse söyleyemeyeceği şeyler söyleyebilir.
-Genel kültürü üst düzeydedir, kitap okur, sanatla muhakkak ilgilenir.
-Çat pat bile olsa bir kadını tavlamaya yetecek kadar 1 yabancı dili vardır.
-En az 3 lisanda küfür edebilir.
-Bilmediği bok yok sanırsınız çünkü bilmediği bi konu bile konuşulsa asla bilgisizliğini çaktırmaz.
-Klavye delikanlılığını sevmez, adresini verir. Adres verilirse yakın olmadığı takdirde gitmeye üşenir. Tembeldir biraz.
-Giyim konusunda çok zevklidir her markayı en az bir tikky kadar iyi bilir ama üşengeçliğinden gidip üstüne başına bişey almaz.
-Kadın değilseniz sorunuza ilk cevabı her zaman "hayır" dır.
-Müziksiz yapamaz.
-Araba kullanmaya bayılır, arabasına bakmaz.
-Sevgilisine çok pis küfür edebilir ve bu, ona deli gibi aşık olduğunu gösterir.
(Yazmış olduğum maddeler ile erkek Barzo'yu tanımlamaktayım ama kadınında Barzo'su vardır, gerekli yerleri değiştirdiğinizde kadınlara da uyan bir tanımdır)

Son olarak Barzo kişinin ruh halini biraz daha anlamanız açısından bir Barzo ve sevgilisinin gerçek hayattan alınmış bir diyaloğunu yazıyorum;

------------------------------------
Yer: Üsküdar-Eminönü vapuru
Saat: Bilinmiyor.

Takım elbiseli bir Barzo ve güzelliğiyle tüm gözleri üstüne çeken sarışın güzel bir hatun elele vapura biner otururlar. Bir 5 dakika sonra herkesin duyabildiği şöyle bir diyalog geçer:

Sarışın: Ya aşkım ben daha bi sürü martini içicektim neden hemen kalktık yaaaa :(
Barzo: İç dediğimizde içseydin YARRRAAAAAM!
-------------------------------------

Artık Barzo'nun gerçek anlamını biliyorsunuz. Lütfen etrafınızdaki Barzo tanımları, kullanımlarını dikkate almayınız. Not: Ne yalan söyleyeyim, bunun üzerinde biraz da Beat Kuşağı etkisi  mevcuttur.

Saygılar,
Barzonunbiri.